Jussie Smollett henges ut som løgner av gatekunstner – se plakatene

19. feb 2019 kl. 00:42

Jussie Smollet hevder å være offeret, men mange tviler (Instagram)

Mange tviler nå på at Empire-skuespilleren snakker sant.

Plakater hengt opp i Los Angeles, signert den konservative gatekunstneren Sabo, gjør narr av Jussie Smollett via versjoner av plakatene til Oscar-nominerte BlackKklansman og Black Panther.

Sistnevnte har fått navnet Black Prankster.

Plakater signert Sabo (Twitter)

I fjor gikk Sabo løs på Lady Gaga og Miley Cyrus med falske Grammy-plakater.

Politiet ønsker å forhøre Jussie på nytt, etter at brødrene Abel og Ola Osundairo ble arrestert i forrige uke. Mennene skal ha sagt at de øvet på angrepet mot Jussie Smollett i forkant, skriver TMZ. Dette ifølge anonyme politikilder.

Abel og Ola Osundairo (Instagram)

De to bodybuilderne, som har vært Empire-statister og trenere for Jussie, ble fort satt fri og skal samarbeide med politiet.

36-åringen skal ifølge brødrene ha ønsket at angrepet ble «fysisk», uten at han ble alvorlig skadet.

De kunne dog lett ha skadet ham. Jamfør bildet ovenfor og snutten med Abel i bokseringen nedenfor:

Under angrepet skal brødrene ha gjennomført det de øvet på, ifølge de anonyme politikildene. De angrep angivelig skuespilleren, kastet klor på ham, la en hengeløkke rundt halsen hans mens de ropte rasistiske og homofobiske ord.

Jussie beskrev mennene som hvite, og sa at de også ropte «dette er MAGA-land».

Empire-stjernen hadde hengeløkken rundt halsen da politet kom. Manageren til Jussie skal ha ringt nødnummeret 40 minutter atter angrepet.

Angivelig trusselbrev sendt til Jussie (CPD)

Noen dager i forveien fikk han et trusselbrev akkompagnert av hvitt pulver. Pulveret viste seg å være fra vanlige smertestillende piller.

Politiet har ennå ikke fått snakke med Jussie i kjølvannet av samtalene med Abel og Ola.

Søndag kveld sa hans nye advokat Todd S. Pugh at han forventet at sin klient ville prate med etterforskerne på mandag, men ifølge Chicago Sun Times er dette utsatt.

Advokaten insisterer på at Jussie er offeret i saken. Flere begynner dog å tvile på dette.

Søndag kveld tok Cardi B til Instagram Live og sa at det er «fucked up» hvis det viser seg at Jussie lyver, samtidig som hun ikke utelukker at det kan være uærlige politifolk som får det til å se slik ut.

Twitter bugner av folk som tviler på at han snakker sant. Mange mener det er rart at en kjent person, går alene til en t-banestasjon klokken 2 på natten i minusgrader, mens andre påpeker at han automatisk ville tatt av seg hengeløkken hvis angrepet var ekte.

En tidligere etterforsker skriver at trusselbrev laget av utklippede bokstaver er noe man stort sett kun ser på film. Noen stusser over at Jussie takket nei til tilbud om vakter etter å ha fått trusselbrevet.

Når det kommer til det eventuelle motivet, blir det mer vanskelig. Noen forslag er at han er mentalt syk – eller bare ønsker ekstra oppmerksomhet. Eller begge deler. Rykter skulle ha det til at Empire-karakteren hans, Jamal Lyon, skulle forsvinne, og at angrepet ble arrangert for å hindre en exit. Men Fox avkrefter ryktet; Jamal fortsetter som sentral karakter. Serien er halvveis i sesong 5.

En som trolig fryder seg over sakens mulige utvikling er president Trumps sønn, Donald Trump Jr., som twitrer en krass beskjed til folk som sletter tidligere støtte til Jussie:

Throwback fra tre dager siden: Det første intervjuet Jussie Smollett gjorde etter angrepet:

Se også: Politiet har ny teori om angrepet på Jussie Smollett