Johnny Depp vs. Amber Heard – hvem var egentlig (mest) voldelig?

24. mar 2019 kl. 21:15

AMBER HEARD VS. JOHNNY DEPP, RUNDE TO (INSTAGRAM)

Ble verden lurt?

Tidligere denne måneden ble det kjent at Johnny Depp har gått til søksmål mot eks-kona Amber Heard.

Heard har spilt i filmer som Never Back Down og The Danish Girl, og var mest nylig å se som rødhåret babe i Aquaman. Depp er på sin side kjent for å blant annet ha portrettert den fjasete piraten Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean.

Stjernene møttes i 2011 under innspillingen av The Rum Diary, og begynte å date kort tid senere. I 2015 gikk de ned kirkegulvet – men ett år senere ble det sertifisert halloi da Heard søkte om skilsmisse og ba om besøksforbud.

I dokumentene het det at Depp var både verbalt og fysisk voldelig mot Heard gjennom hele forholdet.

I tillegg ble det vedlagt bilder av 32-åringens ansikt med tydelige skader – deriblant noen som viste blåmerker og en sprukket, blodig leppe – som angivelig skal ha vært forårsaket av Depp. Anklagene ble også underbygget av vitner (deriblant en felles venn av paret og en nabo).

Depps team kontret med å påstå at søksmålet kun handlet om å sikre mest mulig penger i kjølvannet av skilsmissen.

ET AV FLERE BILDER SOM BLE VEDLAGT SOM BEVIS (TWITTER)

I august 2016 kom det tidligere ekteparet til enighet utenfor rettssalen og inngikk et forlik som ga Heard syv millioner dollar (nærmere 60 millioner norske kroner). Store deler av summen ble donert til veldedighet.

Siden har begge parter sittet nokså rolig i båten #hvisdeterlovåsi – frem til nå. Denne gangen er rollene reversert, og Depp går til sak mot Heard for ærekrenkelse.

I desember skrev sistnevnte en lederartikkel for The Washington Post med tittelen: «Jeg snakket ut om seksuell vold – og fikk kjenne på vår kulturs raseri. Dét må forandres.». Det er skuespillerinnens fremstilling av seg selv som et offer for vold i hjemmet som skal ha trigget søksmålet fra Depp.

I dokumentene hevdes det at hele er en utspekulert svindel for å fremme Heards karriere og gi henne positiv PR, men aller mest oppsiktsvekkendene er det at Depp anklager eks-kona som anklaget ham for vold – for vold.

– Frøken Heard er ikke et offer for vold; hun utøver selv vold, skrives det i papirene ifølge The Blast.

GUD BEDRE (THE BLAST)

Det henvises blant annet til en episode hvor Heard angivelig kastet en glassflaske på Depp, som knuste da den traff 55-åringens hånd. Som følge skal en av fingrene hans skal ha krevd kirurgisk inngrep og måtte sys på igjen.

(Vi har sett bilder av det som skal være Johnny Depps skadede finger – ikke google det.)

JOHNNY DEPP KAN OGSÅ BY PÅ BLÅMERKE-BILDER (THE BLAST)

En episode hvor Heard skal ha utøvd vold mot en tidligere partner blir også nevnt i søksmålet.

Depp krever forresten 422 millioner norske kroner.

Hællemåne.

Jaggu ikke lett å vite hvem man skal tro, men i dagens kanselleringskultur er det i det minste en god påminnelse om at alle saker har (minst) to sider.

Se også: Så du NRKs influencer-debatt? Vi sitter igjen med 14 spørsmål