– Jeg må klype meg selv i armen

4. sep 2010 kl. 00:00
(EIRIK SLYNGSTAD/SOULSTORM/UNIVERSAL)

– Utenom Bjørn Johan Muri, så har vi også John Arne Riise. Han er jo flott, haha. Dessuten har vi begge de norske Top Model-vinnerne!

I kjelleren til Universal Music-villaen i ambassadestrøket på Frogner i Oslo spiser vi lunsj med Rikke Lie, som på «ålesundsk», med litt svensk aksent, forsøker å fortelle oss at det er en del stjerner som kommer fra hennes hjemby.

– Husker du bandet Jack? (Nei.) Vel, de er også derfra. Og Mariann Thomassen fra Surferosa er jo nesten fra Ålesund. Men ikke ta med dette i intervjuet da.

I likhet med de fleste artister vil Rikke helst snakke om sin musikk. Helst ikke så mye om talentserien med Mira Craig, Peter Peters og JFK («Haha, hvor mange har kommet på 9. plass i X Factor og fått deal?»), absolutt ikke noe om hennes svenske popstjerne-kjæreste Erik Linder («Herregud, noen journalister fikk meg til å stille opp på såååå mye tåpelig»).

For 19 år siden bestemte 5 år gamle Rikke at det var musikk hun skulle drive med, og etter noen hundre sanger og musikklinjen på videregående, fortsatte hun artistdrømmene via den snodige skolen Kyss En Tiger i København. Her var hun på audition for restaurantkjeden Wallmans hvor kelnerne synger og danser mens de serverer. Hun skylder på en angivelig talefeil, men dråpen med svensk aksent skyldes dette alternativet spisestedet, som sendte henne fra Danmark til Sverige.

Fortsetter nedenfor.

– Det var flere tusen på audition, og de så etter rundt 20 stykker, og selv om min audition etter min mening var helt forferdelig dårlig, så ble jeg tilbudt jobb i Stockholm, noe jeg selvfølgelig sa ja til. Jeg var den yngste som jobbet der, og jeg lærte utrolig mye. All sceneskrekk man måtte ha preller av når man jobber her. Men som servitør var jeg elendig. En gang mistet jeg en laks med skinn og masse saus i håret til en dame.

Etter en pause fra musikk og sang, fant hun tilbake til seg selv og begynte for alvor å skrive låter. Hun sendte inn en hjemmesnekret video til TV2s Waschera som sørget for at hun vant folkets hjerter og dermed en «gullbillett» til X Factor. I dag er Rikke basert i Oslo, nærmere bestemt på Grünerløkka.

Best av alt: Hun er ferdig med sitt debutalbum Short Stories, innspilt via Lisa Ekdahls berømte produsent Peter Nordahl. Singer-songwriteren er så stolt av platen at krøllene hennes rister når hun skryter av innholdet.

Fortsetter nedenfor. 

(ISABEL WATSON/SOULSTORM/UNIVERSAL)

– Det er pop, og det er nok lett å bli sammenlignet med noen andre kvinnelige artister, som Marit Larsen og Maria Mena, som jeg elsker, men jeg synes at vi har klart å fange et helt eget lydbilde. Vi har spilt inn albumet old-fashioned style med et knippe av Sveriges tyngste musikere i ABBA-studioet Atlantis, og det har blitt…

(Emo-tenkepause.)

– Musikk… Skikkelig ordentlig musikk. Lekent, sjarmerende, kanskje litt sorgfylt og veldig melodiøst.

– Det å få se sangene som startet ved pianoet mitt få vokse og komme i live, blant annet ved hjelp av Nordahls fantastiske strykearrangement… Det får meg nesten til å gråte. Haha, selv i dag så må jeg må klype meg selv i armen for å sjekke at jeg ikke drømmer.

Den første singelen «Good Girl» er co-skrevet av blant andre Laila Samuels og svenske Alexander Kronlund (Britney Spears’ «Lucky» og «If U Seek Amy», samt Robyn-låter).
 
Short Stories kommer i salg senere i år. Last ned «Good Girl»: Platekompaniet

Besøk: Rikkelie.com Twitter Hør en smakebit av «Good Girl» nedenfor, og se den eksplosive videopremieren på 730 i neste uke:

Litt mer lettbeint: Se opp for Pernille