– Jeg er ikke en sleazebag

7. des 2009 kl. 00:00

– Tusen takk. Det føles utrolig. Det føles akkurat som jeg trodde det skulle føles, bare bedre.

Vi har akkurat gratulert Jay Sean med førsteplassen på Billboard Hot 100, verdens største hitliste, samtidig som vi minnet om at det er sjeldent man ser London-gutter der oppe.

– Ja. Jeg føler meg veldig, veldig velsignet.

Britisk-indiske Kamaljit Singh Joohti aka ਕਮਲਜੀਤ ਸਿੰਘ ਝੁੱਟੀ, som har én bio som sier at han er født i 1981 og én som hevder 1983, har oss på speaker via sin nye hjemby New York City, som han synes er «ganske lik London-town, bare med en annen vibe». Jay forlot England på grunn av landeplagen «Down», hans debutsingel på Cash Money.

Hvordan endte du opp på Lil Waynes musikkselskap?

– Jeg har gitt ut to indiealbum, og produsenten min J-Remy, som jeg traff på turné i USA etter min første plate, fortalte Cash Money om meg. De hørte musikken min på nettet og fløy meg til USA. Jeg merket med en gang at de skjønte meg, mitt arbeide og min visjon, og jeg visste at de ville ta godt vare på meg.

Husker du første gangen du møtte Lil Wayne?

– Ja, definitivt. Klokken var to på natten, og han kom til studioet hvor jeg jobbet. Han visste hvem jeg var fordi han hadde sett videoene mine, og kom rett bort til meg og fortalte at han likte musikken og stilen min. At han sa noe slik gjorde meg veldig ydmyk.

Hvordan er det å jobbe med Weezy?

– Det er bra, han har utrolig mye energi. Han er veldig morsom og ler hele tiden, og er veldig hyggelig og vennlig. Lil Wayne er en kul fyr.

Har livet ditt forandret seg etter din nye suksess? Lever du nå annerledes enn før?

– Livet mitt har forandret seg, men jeg lar definitivt ikke forandringene forandre meg som person. Jeg har ikke et stort ego, jeg kommer ikke med syke divakrav. Slike ting er begynnelsen på slutten for mange artister. Jeg vil være en god person, og jeg liker å være snill med dem som er snille mot meg.

Må du ha livvakter når du går rundt?

– Det hender, for noen ganger blir det crazy, med masse mennesker. Men jeg kan jo ta meg en tur på kino uten vakter, haha. Man ser an situasjonen.

Påvirker din indiske bakgrunn ditt hverdagsliv?

– Hm… Vel… Kanskje litt, kulturmessig. Familiemessig står man hverandre veldig nær, og vi lærer mye om å vise respekt overfor andre familiemedlemmer når vi vokser opp. Det synes jeg er viktig, og det sitter igjen. Men nå snakker vi om mitt mitt personlige liv. Musikken min er R&B med engelske tekster, og min indiske bakgrunn påvirker ikke denne delen av meg.

Har du en stor indisk fanbase?

– Ja, faktisk er den veldig stor. I løpet av de siste syv årene har jeg vært på turné i store deler av verden, også mange ganger i India og andre asiatiske land. Malaysia, Singapore, etc., og også i New Zealand og Australia.

Hva med Norge?

– Jeg har vært i Trondheim.

Ah, med Stargate? De produserte låter på debutalbumet ditt.

– Ja, jeg har vært i Trondheim tre-fire ganger, men ikke i Oslo. Jeg vil gjerne komme tilbake. Definitivt.

Det burde det være et marked for. «Down» er på radioen hele tiden. Hva synger du om her? Synger du til en spesiell jente?

– Nei, den er mer generell. Konseptet er at man ofte blir lost mens man forsøker å jakte på det store, flotte og glamorøse, slik at man glemmer de små tingene som er mye viktigere. Hvis man har det grunnleggende og noen å dele det med, så må man sette pris på det. Da er alt egentlig okay.

Har du kjæreste?

– Eh, du vet, haha… Det er en liten hemmelighet, haha. Jeg liker å holde privatlivet mitt privat.

Okay da. Men hva gjør en #1 på Billboard Hot 100 med nivået på den kvinnelige fanbasen? Det går vel ikke nedover?

– Haha! De fleste av mine fans er kvinner. På mine konserter er det 90% jenter, noe som er vanlig for artister som gjør den musikktypen jeg gjør. Det er selvfølgelig fantastisk at fanbasen min er kvinner, men dette er ikke noe jeg tar for gitt, jeg misbruker det ikke. Jeg vil ikke at mine fans skal tro at jeg er en sleazebag. Jeg liker å være classy.

Last ned London-guttens album og hitsingel: iTunes Platekompaniet

Jay Sean feat. Lil Wayne «Down»:
Bonus:


Fun fact: Den britiske versjonen av Jay Seans nye album har med Craig David og frøken Keisha Buchanan, men de er ikke med på varianten som er i salg i USA og Norge.