Ina Wroldsen, Julie Bergan og Kygo søker kvinnelige talenter – men det haster!

15. feb 2019 kl. 20:37
Lager du musikk og drømmer om en kickstart sammen med noen av Norges fremste hitmakere og bransjefolk? Eller kjenner du en som fortjener å være med? Da bør du få ut finger’n og fylle ut skjemaet til Spotify Equalizer. Fristen går ut i dag, mer om det nedenfor! 
I 2017 startet Spotify sitt «Equalizer Project» i Sverige for å øke bevisstheten rundt og synliggjøre kvinnelige produsenter og låtskrivere. Programmet ble startet opp da statistikk viste at musikkbransjen var kraftig mannsdominert og at majoriteten av låtskriverne bak verdens største hits var menn.
Hittil har de blant annet teamet opp nye talenter med veteraner som Max Martin, Shellback og Katy Perry. 
Dagen før by:Larm starter (onsdag 27. februar) arrangerer Equalizer Project for første gang et nettverkstreff i Oslo for norske talenter. Her får gjengen møte blant andre Ina Wroldsen, Kygo og Julie Bergan, i tillegg til flere store skandinaviske bransjeprofiler. 
– Den norske musikkscenen bobler virkelig med så mange fremgangsrike artister, låtskrivere og produsenter. Historisk sett har yrkesgruppene låtskrivere og produsenter i stor grad bestått av menn, så det er viktig å rette oppmerksomheten mot de fantastiske kvinnelige forbildene som finnes i bransjen, for å inspirere enda flere kvinner, trans og ikke-binære til å skrive og produsere musikk. Equalizer Project handler om å åpne dører, sette talentene i kontakt med personer med mer erfaring som de kanskje ikke hadde fått mulighet til å treffe andre steder. Talentene kan få karriereråd, bli inspirerte, lære av hverandre og ha det gøy uten prestasjonskravene som kan oppstå i et studio. Vi er utrolig glade for at Kygo, Ina Wroldsen og Julie Bergan er med oss og inspirerer neste generasjon musikkskapere, sier Jenny Hermanson, nordisk VD i Spotify.
Her er alle du får møte: 
Julie Bergan, artist og låtskriver
Ina Wroldsen, artist og låtskriver
Kygo, artist, låtskriver og produsent
Silje Larsen Borgan, gründer av Little Big Sister
Marie Komissar, A&R Director Universal Music Norway
Erika McRoy, Artist & Label Marketing Lead, Spotify
Malin Kulseth, Senior Editor, Spotify

I dag er den siste dagen man kan nominere kvinnelige låtskriver- og produsentalenter til å få være med på Equalizer Project. Nominer en flinkis (for eksempel deg selv) her!

Se også: Vi besøkte den norske superskolen LIMPI [annonse]