– Hvorfor blir folk provosert av pupper?

19. jul 2017 kl. 00:00

Emily Ratajkowski er lei.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Etter at hun stilte toppløs for Robin Thicke i musikkvideoen til hans globale smash «Blurred Lines», så ble modellen berømt over natten. 
Videoen har over en milliard visninger på nettet, og Emily ble så kjent at folk klarte å stave etternavnet Ratajkowski. 

Både før og etter den «kontroversielle» snutten så har den London-fødte, irsk-tysk-polsk-amerikanske 26-åringen posert naken på bilder og film. Noe som føles ekstra naturlig for Emily, som pleide å dra på nudiststrender med familien.

Men alle er langt fra enig i synet hennes, noe hun tar opp i augustnummeret av Allure

– Det irriterer meg virkelig at folk synes at pupper er provoserende. Det er da jeg innser hvor fucked kulturen vår er. Når vi ser bryster så tenker vi ikke skjønnhet og kvinnelighet. Vi synes det er vulgært og overseksualiserende.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Den tidligere UCLA-kunststudenten føler at hun har blitt stemplet som en dum nakenmodell fra starten av.

– For meg er alle uttrykk som bemyndiger (empower) – og som er ditt eget som kvinne – feminisme. Hvis en kvinne bestemmer at hun vil kle seg sexy, så betyr ikke det at hun ikke er en feminist. Vi bør gjøre ting for oss selv. Hvis det er kvinnens valg og det gjør at hun føler seg godt, så er det flott. Bra for henne.

Emily er uenig i at det er menn som har bestemt at pupper og rumpe er sexy, og at kvinner bruker disse kroppsdelene for å imponere mannen. Hun har brukt kroppen sin til å bli sterkere. 

– Jeg fant min seksualitet og min identitet, og det var slik jeg fant bemyndigelse.

Men Planned Parenthood-talskvinnen mener bransjen ofte er mot henne, bare fordi hun er barmfager.

– «Åh, hun er for sexy.» Det er som en anti-kvinne-greie at folk ikke vil jobbe med meg fordi puppene mine er for store, sier hun i augustnummeret til Harper’s Bazaar

– Hva er galt med pupper? De er vakre og feminine og bør bli feiret. Hvem bryr seg? Små er flotte, store er flotte. Hva er problemet?

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Emily spiller (toppløs) mot Ben Affleck i den kritikerroste 2014-thrilleren Gone Girl, og er snart tilbake på kinolerretet. I skrivende stund skyter hun (passende nok) komedien I Feel Pretty med Amy Schumer, om en kvinne som får en hodeskade som gjør at hun føler seg ekstremt deilig.

Før det er California-jenta aktuell på det store lerretet i Cruise; et 80-tallsdrama fra den amerikanske østkysten. Her spiller hun den jødiske Long Island-jenta Jessica Weintraub som forelsker seg i den italiensk-amerikanske kjeltringen Gio Marchetti. Bad boy-en spilles av eks-Disney-hunken Spencer Boldman (Lab Rats), mens filmen er skrevet og regissert av Robert D. Siegel (The Wrestler).
Se også: Emily Ratajkowski = woman crush everyday