Hvilken film likte Quentin Tarantino best i år?

30. des 2015 kl. 00:00
BOSS (FILMCOLONY/WEINSTEIN)

Det er vanskelig å velge én film man liker best i løpet av et helt år.

Men Quentin Tarantino klarte det.

Midt i etterarbeidet med sin egen The Hateful Eight (norgespremiere 8. januar), så la han sin elsk på Mad Max: Fury Road.

TOM HARDY SOM MAD MAX, CHARLIZE THERON SOM FURIOSA (SF NORGE/WARNER BROS.)

– Jeg fikk en kopi av Mad Max på 35 mm som jeg så i huset mitt. Jeg hadde den hele helgen, og jeg endte opp med å se den tre ganger, forteller Quentin til Premiere.

Regissøren var skeptisk til at 70 år gamle George Miller skulle tørke støv av landeveiens kriger med en annen skuespiller i hovedrollen.

– Det tok en stund før jeg ville se den, for jeg tenkte «Mad Max uten Mel Gibson? Glem det! I en verden hvor Mel Gibson eksisterer, hvordan kan du gå for Tom Hardy?» Så på trass (tenkte jeg) #NotMyMax… – Til slutt så jeg filmen, og «okay, den er fantastisk», og jeg må innrømme at han er ganske god i den.

Utenom Tom (alias blant andre Bane i The Dark Knight Rises), så har den fjerde Mad Max-filmen med Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee og Courtney Eaton.

Det er ikke pussig at Quentin har den visuelle festen av et forrykende ørkeneventyr som sin 2015-favoritt; filmen kan smykke seg med universell annerkjennelse.

Rotten Tomatoes viser at 97 % av anmelderne gir tommelen opp, også grunnet innsatsen til Charlize i rollen som bad-ass Furiosa. 
I Norge fikk den terningkast 6 og 5 av alle aviser (utenom BT, som nøyde seg med 4, lol).

Oppfølgeren har arbeidstittelen Mad Max: The Wasteland, og blir angivelig uten Charlize. Tom har takket ja til fire filmer som Max.
Whoa:

 

Se den nyeste traileren til Quentin Tarantinos The Hateful Eight her