Hva syns J. Cole om dagens Kanye West?

16. mai 2018 kl. 00:00
COLE SNAKKER UT (POWER 105.1)

Det 10 år siden Jay-Z signerte en 23 år gammel J. Cole til Roc Nation. I dag er North Carolina-gutten en av verdens mest populære rappere; det nye albumet KOD tok førsteplass på Billboard 200 og andreplass på VG-lista. Og han tør å si hva han mener om sine kolleger. For eksempel Kanye West;  «lillebroren» til Coles mentor Shawn Carter.

Jermaine tør også å være ærlig med seg selv. Jamfør hans intervju med Angie Martinez fra Power 105.1. Her snakker Dreamville-stjernen om å slutte å drikke, Drake, Lil Pump, Kendrick Lamar og ja; Ye.

Les nedenfor.

KOD står blant annet for Kidz on Drugz, og J. Cole forteller at han har sluttet å drikke. Noe som skjedde da han forsøkte å ha en alkoholfri kveld. Noe som var vrient.

– Jeg trodde aldri at dagen skulle komme hvor jeg sluttet å drikke, fordi det var ikke noe big deal for meg. Men dette er da jeg merket at det var en big deal, for da jeg forsøkte å gå ut den kvelden og ikke drikke, følte jeg at det rev og slet i meg. (…) Kroppen og sinnet mitt sa «yo, faen, jeg har vil ha en drink». Det var da jeg skjønte at noe var på gang.

(Noen som kjenner seg igjen?)

Kanye West

Var The Life of Pablo bra nok? Niks, ifølge Jermaine, som på «False Prophets» rapper om Ye: – He’s fallin’ apart, but we deny it / justifying that half ass shit he dropped, we always buy it.

Kanye, som er på et personlig «alle må elske alle»-oppdrag om dagen, ringte opp Cole for to uker siden. For deretter å twitre et skjermbilde av samtalen – med teksten «we got love». For deretter å her.) 

Cole forteller at han ser på dem som artister som er mer opptatt av å få PR enn å lage bra musikk.

– Det er et markedsføringknep, det er trolling. Vi lever i trollalderen, vi er i trollgenerasjonen. Disse kidsa har funnet ut noe; de har funnet ut at alt som gjelder er oppmerksomhet. Ferdigheten, kvaliteten… «Hvem faen bryr seg?» 

J. Coles alias kiLL edward

Hans alter ego kiLL edward dukker opp på to låter på albumet. Cole forteller at Edward er stefaren, som mishandlet ham.

– Når jeg sier «kill Edward», så snakker jeg om dritten jeg følte at jeg arvet fra ham. Det er som om jeg vasker bort den traumatiske erfaringen.

Albumet til J. Cole og Kendrick Lamar

Platen med Kung Fu Kenny og Jermaine har det vært snakk om i årevis, og Ab-Soul «bekreftet» prosjektet i 2016. 
Så, blir det noe av?
Tja. 


– Vi gjorde et par sanger. Som i, vi gjorde en haug av idéer. For å så det sånn. De var ikke som… Du kan ikke kalle det et album. Det er ikke noe som skjer aktivt nå. (Men) ikke fordi det aldri skal skje!
Se også: Kanye West har kvittet seg med telefonen, teaser ny musikk i video