Herreløse: Too hot for Frøken Norge

27. jun 2010 kl. 00:00
(TARJEI KROGH)

Den Oslo-baserte rapgruppen Herreløse ryktes å ha både sterke meninger, og utsvevende livsstiler. Vel, det siste gjelder kanskje ikke lenger, selv om de sikkert fortsatt tar seg en fest. Nå feirer de iallefall at de er ute med sin offisielle debut, og vi snakket med Atle alias Atilla Apati.

Dere har holdt på i årevis, men dere er ennå best kjent for de som følger med på den norske undergrunnen. For de som aldri har hørt om Herreløse, hvem er dere?

– I denne omgang består gruppa av Kverulanton, Mister K og meg. Vårt fjerde medlem Frosk har levd et altfor hardt liv de siste årene, og måtte derfor si fra seg ansvaret i å gjøre ferdig debutalbumet for å komme seg på beina. Han er derfor kun med på to tracks på skiva. Alle er fra Oslo. Oslo øst. Opphavsstedene er spredd mellom Hellerud og Hasle.

Hvor kan vi ha sett dere før?

– Vi er mest kjent fra gjesteopptredener på  Tungtvann- og OnklP-utgivelser, men har en solid fanskare som har fulgt oss gjennom diverse mixtapes. Vi har også en prisbelønt musikkvideo på CV-en, «Rundt og Rundt». Vi er foreløpig signert til oss selv, Herreløse Records, på vegne av Knirckefritt Management og Cracklab Studio.   Fortsetter nedenfor.

Hva har skjedd siden dere startet og frem til nå?

– Vi er blitt voksne, først og fremst. Herreløse har gått gjennom mye sammen. Mye bra og mye dårlig, men vi har aldri mista motet. Eller; Vi har nok mista motet til tider, men vi finner det alltid igjen. Denne gangen kommer vi sterkt tilbake med et debutalbum fra en annen verden. Vi har også fått noen sinnssykt flinke musikere på lag og dette har resultert i at vi har blitt et skikkelig band. Trommisen fra trashmetalbandet Haust, gitaristen fra Thunderbolt, og sangerinnen Sunny, kjent fra bandet Jack er med i oppsetningen. Vi har vokst, og det hører man tydelig på musikken.

Er «Gratulerer med da’n» deres offisielle debutsingel?

Ja, og den er i salg nå. Den er produsert av to up-and-coming-produsenter ved navn Agonist & Manko, og handler om å drite seg ut, enkelt og greit. Låta er selvironisk og handler om noe av det vi har klart å finne på de siste åra. Det skumle er at det er sanne historier alt sammen.   Fortsetter nedenfor.

Hva er planen for resten av året?

– Vi jobber med nye låter og finpussing av liveshowet. Forhåpentligvis går det bra med førstesingelen, og da er vi på vei med albumet. Planen for året er enkelt og greit å gi hele Norge bakoversveis. Vi skulle egentlig ha vår neste opptreden på Frøken Norge-sendingene i kveld, men programledelsen mente låta vår var for drøy.

Support Herreløse og få deg en lekker låt: Last ned «Gratulerer med da’n»: iTunes
… eller her, hvor du også kan høre den:

Du kan også kopiere spilleren til andre nettsteder.

Ønskereprise (fra oss): Kveleruanton fra Herreløse gjester OnklPs skumle 2005-nyklassiker «Noia» (sammen med Sjakk Mats fra Dirty Oppland):


Se også: Video: John9 & UncleP, that’s what’s up!