Her er Nico Ds debutalbum

2. mar 2012 kl. 00:00
(TARJEI KROGH)

(TARJEI KROGH)

Norske reggaeskiver er ikke hverdagskost, gitt. I dag kom endelig Oslo-gutten Nico Ds debutalbum, flott nok døpt In From the Cold. Supersettet kan du høre og laste ned her. Nedenfor forteller han 730 om hver låt.


«Rise & Shine»

– Denne låta handler om hvordan jeg prøver å leve livet mitt, men også om å oppløfte andre til å se lyset i enden av tunnelen, og at det lyser sterkere og sterkere jo hardere du jobber mot målene dine. Den er produsert av franskmennene Bost&Bim, og er dedikert til mine venner i King Street og Tivoli Gardens i Kingston, som jeg vet drar inspirasjon av denne typen budskap.

«Say It Ain’t So» feat. Admiral P

– Den eldste låta på skiva. Tatt opp hos Pass It Records i 2005 eller 6. Vi følte at den måtte med, ikke bare fordi den er en fengende, sommerlig låt, men også fordi den representerer en spennende tid i min utvikling som artist. Og med admiralen blir dette en classic singjay/dj-combination. Produsert av norske J.A.M. productions.

«Soul Searching»

– Produsert av Nasty Kutt. En magisk dag i studio. Kom inn dit uten låt og uten beat, og dro derfra noen timer senere med «Soul Searching». Har jobba med og kjent Nasty lenge, så det var veldig kult å få til en «big tune» sammen, og vi er selvfølgelig begge veldig fornøyde med at den er blitt lista av P3.

«Star»

– En classic reggae love-tune. Da jeg var på Jamaica julen 2009, hooka vi opp med et av øyas mest respekterte og eksponerte backing band, Live Wyya, som spillte inn beaten i Grove Studios i Ocho Rios, godt dirigert av min gode venn og mentor Carl Hovind. Produsert av J.A.M. Productions.

«No Badmind» feat. Lutan Fyah & Admiral P

– Et jamaicansk uttrykk som beskriver folk som vil andre vondt. Og som jeg sier i låta, «mi no mix up with no badmind»! Låta er produsert av den franske duoen T’nt, og jeg har med Lutan Fyah, en av Jamaicas mest kjente reggaeartister, og det er selvfølgelig en stor ære for meg. i tillegg bidrar Admiral P, med sitt flotte vers, til at denne låta er en av favorittene mine!

«Inna Mi Draw» feat. Turbulence

Min kanskje aller beste venn på Jamaica, Mangaroo, er svogeren til Turbulence. Via ham fikk jeg hookup’en, og denne Bost&Bim-produserte låta har definitivt potensialet til å bli en skikkelig smoker’s anthem. Turbulence er en artist jeg har hørt på siden jeg var 20-21, så det føles helt rått å endelig ha fått jobba med ham!

«One Day»

Produsert av tyske Pow Pow, som i sin tid var med på å breake Gentleman. Denne kom som en reaksjon på en meget tragisk hendelse. En kompis ble knivstukket og drept, og «One Day» ble min måte å få utløp for følelsene mine rundt den situasjonen. Denne er dedikert til hans familie og nærmeste. R.I.P. Nito!

«Ruff Times» feat. Jah Mason

Min største hit så langt! Denne gikk til 1. plass på den offisielle hitlisten på Jamaica, en liste den lå på i 25 uker. En utrolig opplevelse. I tillegg fikk den mye love her hjemme, og var lenge listet på P3. Det er ganske sykt å sitte her idag og tenke på at vi faktisk skrev norsk musikk-historie med «Ruff Times». Produsert av J.A.M. Productions.

«Kingston Girl» feat. Dean Fraser

Produsert av jamaicanske Calibud (Sizzla, Warrior King, Tarrus Riley, m.m.) og J.A.M. Productions. tok den opp i legendariske Bobby Digital Studio i Kingston. Uttallige hits har blitt tatt opp der, og det var en helt spesiell følelse å få voice i den boothen. Det var siste kvelden vår i Kingston, og det gikk akkurat å gjøre låta ferdig, med koringer og alt. Jeg er glad vi rakk det! I ettertid bidrar i tillegg saksofonist-legenden Dean Fraser!

«Trouble In Paradise» feat. Admiral P & Iyah Kee

– Iyah Kee er en god venn fra downtown Kingston, et turbulent område som ble hardt rammet av hærens og politiets inntog da de skulle finne den notoriske «dudus» og utlevere han til USA i mai 2009. Den handler blant annet om disse hendelsene, og Iyah Kee platedebuterer på «Trouble», mens Admiral P dreper det med sitt fantastiske første vers, på denne J.A.M. productions-produserte låta.

«One of These Days» feat. Vybrant

– Jeg møtte Vybrant på Teen Splash, en årlig jamaicansk festival som vi begge spilte på. Det var gode vibber fra første stund, og vi bestemte oss for å ta med de gode vibbene inn i boothen. Dette var første gang jeg tok opp en låt hos Calibud i Bobby Digital Studio, og det ble en minneverdig seanse. Produsert av T’nt.

«Grow»

– Produsert av J.AM. Productions. En ærlig, selvransakende låt, som jeg synes passer perfekt til å avslutte skiva. Her må jeg big up Stephanie Wallace-Maxwell, som korer fantastisk. Hun bidrar til å løfte 8 av låtene på albumet, men her gjorde hun en virkelig helt utrolig og ikke minst original jobb. Big up også til Illeig, som dro fram en gammel skisse som ble til låta du kan høre idag.