Hedegaard: – Dere må være stolte over Stargate!

3. nov 2014 kl. 00:00
(UNIVERSAL MUSIC)
Om navnet Rasmus Hedegård Sørensen alias Hedegaard ikke ringer noen umiddelbare bjeller, så har du garantert hørt danskens «Happy Home». Låten ble nummer 1 i hjemlandet, og tok fjerdeplassen i Norge. Selv om den kom for flere måneder siden er den fortsatt på topp 40 på norske Spotify, og 17. plass på VG-lista. Vi tok en prat med 26-åringen om suksessen, fremtidsplaner, norske remixer og Stargate. 
Hei, og gratulerer med stor hit i Norge med «Happy Home»! Har du noen idé om hvorfor den ble så stor i her?
– Tusen takk! Jeg har selv tenkt mye over nettopp det spørsmålet, og jeg tror det er fordi folk kan merke at det er en sang som virkelig kommer fra hjertet. Vi satt en sen natt og gjorde låten ferdig. Ofte velger man singel utifra «hit-potensiale» og hva man «normalt gjør», men i dette tilfellet valgte vi å si «fuck det, la oss gjøre det vi føler for». Det hadde for eksempel vært langt mer opplagt å legge inn et drop etter hvert refreng, men vi ville at musikken skulle underbygge det uforløste som ligger i teksten.

Fortsetter under

 

Låten har også fått flere norske remixer, av både Broiler og Matoma… Hvordan er det som DJ å bli remixet av andre? Har du en favoritt av Broiler og Matoma sine versjoner?
– Ja jeg har hørt dem begge mange ganger etter de ble sluppet, og har også testet dem et par ganger på konserter. De har forskjellige kvaliteter og jeg elsker dem på hver sin måte. Vi har fått inn veldig, veldig, veldig mange remixer, og det er en grunn til vi nettopp har valgt de to. Nå kommer min egen remix ut snart, som er mer «big-room» og «festival-stil».

Fortsetter under

Kan du fortelle litt om din siste låt «Make You Proud»?
– «Make You Proud» ble til på en kjøretur fra hjemmet mitt til jobb. Jeg tenkte over dette med hvorfor vi egentlig gjør de tingene vi gjør, og hva som er motivasjonen vår. Hvorfor har vi et behov for å oppnå ting, og hvorfor har noen mer motivasjon enn andre, og noen ikke i det hele tatt? Jeg tror at man ofte gjør det mest for sin egen skyld – men noen ganger gjør man det også for å gjøre en annen person stolt av deg. For eksempel foreldre, eller en venn. Og det blir kanskje en enda sterkere kraft hvis det er en man ikke lenger har kontakt med, eller som ikke er her lenger. 
Jeg laget så beaten på hotellrommet mitt, og fikk managerne mine TWTTW (Then We Take The World) til å sette opp en session med en svensk låtskriver, Simon, som jeg var i kontakt med gjennom Universal Music Sverige. Han fløy til København, jeg spilte beaten for ham, og fortalte hva jeg ville at den skulle handle om. Så satte han ord og melodi til den. Det var egentlig meningen at vi skulle finne en annen til å synge låten, men jeg syntes det hørtes så råbra ut at vi ble enige om å beholde hans vokal. 

Fortsetter under

Har du noen norske favorittartister?
– Jeg har alltid vært kjempestor fan av Stargate. De er jo ikke artister, men en produsentgruppe som har laget vanvittig mange hits gjennom årene. For meg er det noe av det kuleste, vi har ikke mange av dem i Skandinavia. Vi har Max Martin i Sverige, men det er ikke særlig mange flere på det nivået. Stargate har jo gjort alt fra Ne-Yo, Beyonce, Rihanna, Wiz Khalifa, Michael Jackson, Jennifer Lopez til Katy Perry. Stargate kan dere være stolt av! 

<3

  Fortsetter under 

Hva er planene dine fremover?
– Planen nå er å jobbe frem mot en EP. To av sporene blir selvfølgelig «Happy Home» og «Make You Proud», så det er den stilen jeg vil holde på platen. Tidligere har jeg jo kjørt en hardere elektronisk stil, blant annet med min remix av «The Next Episode», «Thrift Shop» og «Move Bitch». Nå føler jeg tiden er inne for å lage en gjennomtenkt og gjennomarbeidet EP med originallåter med et litt dypere innhold, noe man kan få noe ut av å høre på. 

Se også: ♫ Hør (litt) stekete førpremiere fra Broiler