nytt
Norske jente klar i to Netflix-filmer
HEIDI@730.NO 28. aug 2018 kl. 18.06FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

KRISTINE SOM SKOLENS STØRSTE IT-JENTE VERONICA (NETFLIX)

Hvis du er fan av Edmond Rostands Cyrano de Bergerac fra 1897, blir det kanskje snodig å se denne nye Netflix-filmen basert på teaterstykket.

For det første er dialogen ikke fremført som franske rim. (Je suis désolé...) For det andre er handlingen lagt til en high school i Los Angeles 2018. (It's lit!)

Sierra Burgess Is a Loser handler om tenåringen Sierra, som naturligvis ikke er en taper på ekte. Men som føler seg slik. Når en hotboy på skolen begynner å tekste henne, blir hun oppspilt. For så å skjønne at gutten tror han snakker med skolens heiteste cheerleader Veronica.

Hvordan skal dette gå???

Shannon Purser (Stranger Things, Riverdale) spiller Sierra, noe som ser ut til å være en utmerket rollebesetting.

Men det som er ekstra artig - gitt at du er norsk - er at hun som spiller Veronica er norsk. Nærmere bestemt Kristine Frøseth fra Drøbak.


(Alias Kristine Froseth, fordi 99,99 prosent av verdenen sliter med ø.)  

Den Brooklyn-baserte 21-åringen startet som modell, men fikk fart på skuespillerkarrieren etter å ha fått hovedrollen i den dramatiske musikkvideoen til The Weeknd

I fjor kunne man se Kristine på kino i Rebel in the Rye med Kevin Spacey og Nicholas Hoult, og hun er snart aktuell i skrekkfilmen Prey og Netflix-filmen Apostle. Sistnevnte kommer i oktober, med Dan Stevens (Downton Abbey, Legion) i hovedrollen.
 
KRISTINE I APOSTLE (NETFLIX) 
 
Handlingen i Apostle finner sted i 1905, og følger en mann hvis søster har blitt kidnappet av en mystisk, religiøs kult, som holder til på en øde øy.
 
Sierra Burgess Is a Loser, den 12. filmatiseringen av Cyrano de Bergerac, er regissert av spillefilmdebutanten Ian Samuels. Netflix slipper den 7. september. 
 
Se traileren med Shannon Purser og Kristine Frøseth her:

 
I intervjuet nedenfor blir Kristine og Shannon spurt om rollene i filmen har lært dem noe om det virkelige livet.

– Ja, det har vært en konstant påminnelse om å ikke forsøke å være noe jeg ikke er, noe (Sierra) gjør hele tiden, sier nordmannen klokt.Mer norsk oppsving: Da Alisha Ilhaan Bø fra Oslo/Trondhem ble booket til Netflix-serien 13 Reasons Why ifjor, hadde hun 3,5k hos Instagram. Nå har hun 3,8m.
 
Gått glipp av noen godbiter? 730 kårer de 10 beste kinofilmene fra 2017 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?