nytt
Spike Lee fikk 10 minutters stående applaus i Cannes
Se første trailer.
GISLE G. STOKLAND GISLE@730.NO 14. mai 2018 kl. 21.44FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

A post shared by i On The Scene (@ionthescene) on


Spike Lee ser ut til å ha truffet spikeren på hodet med BlacKkKlansman. Dramakomedien ble i alle fall møtt med gedigen jubel under Cannes-premieren mandag kveld.

Ifølge The Hollywood Reporter ble det stående applaus under hele rulleteksten, som varte i fire minutter. Deretter stod folk og klappet i seks minutter.

Spike, som i 1989 ble ignorert av festivalen for sin Do The Right Thing, rocket to slåsshansker fra den nevnte filmen; med «hate» på den venstre hånden og «love» på den høyre. (Og sort sko på venstre fot og hvit på høyre.)

BlacKkKlansman er basert på boken Black Klansman, skrevet av Ron Stallworth; en sort politimann som via telefonen og en hvit, jødisk kompis infiltrerte Ku Klux Klan i 1979.

Som om det ikke er en bragd i seg selv; Ron endte opp som en av sjefene for Colorados KKK-avdeling, med hjelp fra den populære, rasistiske politikeren David Duke.


Rollen som Ron gikk til John David Washington, sønnen til Denzel. Som 8-åring spilte han et skolebarn i Spikes 1992-film Malcolm X, før han senere ble Ricky i den noen hakk mer lettbeinte HBO-serien Ballers 

Medhjelperen spilles av Adam Driver (Girls, The Force Awakens, The Last Jedi, Episode IX).

Andre skuespillere er Laura Harrier (avbildet nedenfor, 28-åringen spiller Peter Parkers 17 år gamle venninne i Spider-Man: Homecoming), Corey Hawkins (Dr. Dre i Straight Outta Compton), Ryan James Eggold (90210 , The Blacklist), og Topher Grace (That '70s Show, Spider-Man 3, Predators) i rollen som David Duke.


Se også opp for finske Jasper Pääkkönen; nynazist i filmen
Leijonasydän alias Heart of a Lion

Filmen, produsert av Jordan Peele (Get Out), har med Donald Trump-slagord som «America first», og viser ekte det nå berømte opptaket hvor Trump nekter å fordømme nazistene under Charlottesville-opptøyene i fjor, hvor en kvinne ble drept.

I etterkant av festivalpremieren, twitret flere at BlacKkKlansman er den beste Spike Lee-filmen på flere år.

Den offisielle premieren er satt til august.


Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?