nytt
Hva sier anmelderne om Netflix-filmen med Aksel Hennie?
– Håper dere liker den!
HEIDI@730.NO 06. feb 2018 kl. 04.32FacebookTwitterTips en vennSkriv ut

Hvem var smartest? Netflix eller Paramount?

Sistnevnte laget The Cloverfield Paradox, men istedenfor å lansere en potensiell flopp på kino - og altså bruke enda mer penger - solgte de den til Netflix.

«Kanalen» holdt tyst og slapp den J. J. Abrams-produserte filmen under Super Bowl, akkompagnert av rådyr TV-spot med teaseren - hvor en fortvilet Aksel Hennie dukker opp

(NETFLIX) 
 
Stuntet satt som en kule og Twitter-trendingen fikk kjørt seg; folk ble så oppspilte på nettet at mange glemte kampen.

Et drøyt døgn senere, viser det seg at de fleste anmelderne gir tommelen ned: I skrivende stund har filmen stusselige 18 prosent hos Rotten Tomatoes, basert på 50 anmeldelser. 

Men da The Cloverfield Paradox plutselig ble sluppet på søndag, visste man altså ingenting.

(NETFLIX) 
  
Ikke at Netflix-direktøren Reed Hastings ser ut til å bry seg om kritikere. Jamfør Will Smith-blockbusteren Bright, som ble slaktet, men som fikk nok seere til at oppfølgeren er på gang.

Når man allerede har Netflix… Hvorfor ikke ta en «gratis» titt?

(Reed planlegger å gi ut 80 filmer i 2018.)

 
(NETFLIX) 
 
Når det kommer til The Cloverfield Paradox, er mange anmeldere først og fremst frustrerte over hvor lite den har å gjøre med originalen fra 2008; found-footage-monstersuksessen Cloverfield
 
Netflix-filmen ble skrevet før den solide thrilleren 10 Cloverfield Lane; en såkalt «spirituell oppfølger». 

Det tredje Cloverfield-kapittelet følger astronauter på en romstasjon hvor et eksperiment ikke så overraskende går skrekkelig galt.

(NETFLIX) 
  
– På slutten kan man legitimt lure på om den har noe å gjøre med de to andre filmene i utgangspunktet, eller om den var laget uavhengig av serien og så lagt til etterpå, skriver nettstedet til Roger Ebert og gir 1,5 stjerner og kaller filmen «svindel». 

Aksel og resten av de internasjonale skuespillerne får stort sett gode tilbakemeldinger. Men manusforfatteren Oren Uziel og regissøren Julius Onah får gjennomgå.

(NETFLIX) 
 
Los Angeles Times mener at handlingen ikke er gjennomtenkt.

– Inkompetanse når det kommer til historiefortellinger en av de tilgivelige syndene når det kommer til filmer med store budsjett, men det er noe særdeles stygt og kynisk over den klønete måten The Cloverfield Paradox er laget, som om filmens status som franchise-springbrett unnskylder sin muntre forakt for publikums tilfredstillelse, skriver avisen i den lengste og tyngste setningen vi har sett på en stund.

– Når du klarer å se forbi bedrageriet av en lanseringsstrategi, så får du en skuffende sci-fi full av ideer og uten svar, konkluderer Movie Network

Se Super Bowl-traileren til The Cloverfield Paradox og hvem Aksel Hennie spiller mot
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?