nytt
Se trailer for den nye NRK-serien Takin Ova
Norsk hip-hop don't stop.
CHIOMA@730.NO 05. okt 2017 kl. 19.53FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
HARD GJENG (#PAUSE): HAWK FRA WARLOCKS, DIAZ, OPAQUE ALIAS MAE, SON OF LIGHT, KEN RING, KARMA OG TECH-ROCK FRA WARLOCKS (NRK)

Norsk rap har jaggu kommet for å bli, så en dokumentarserie er på sin plass. Dette har regissør Pål Laache gjort noe med, og i morgen (fredag) slipper NRK serien Takin Ova.

– I 1984 har filmen Beat Street premiere og en hip-hop-bølge skyller over landet. Få år senere er kulturen uglesett og nærmest borte, og på starten av 90-tallet går Oslo kommune til krig mot graffitimiljøet. Men trenden snur, og i 1998 tar norsk rap over hitlistene, skriver NRK i pressemeldingen.

– Takin Ova er en dokumentarserie om en litt hemmelig undergrunnskultur, som i løpet av 33 år blir den sterkeste dominerende kraften i norsk populærkultur. Vi får et unikt innblikk i hvordan hip-hop-kulturen kom til Norge, og hvordan musikksjangeren har beveget seg fra små, trange kjellerlokaler til utsolgte arenaer. Før var rapperne opptatt av egne fastsatte regler, mens nå ønsker aktørene å bryte rammene mest mulig. 
 
BEAT STREET HADDE PREMIERE PÅ COLOSSEUM I OSLO 10. JULI 1984 (NRK) 

– Ingen annen musikksjanger har så mange interne konflikter som rap. Noen ganger går det for langt, andre ganger fører sjangerens sterke konkurranse-element til nyskapende musikk. Rap er litt som boksing, som Leo Ajkic sier i serien. Man kan ikke drive med det, hvis man ikke mener man er best.

Navnet er selvsagt tatt fra Tommy Tees ikoniske singel «Takin Ova». Utenom den norsk hip-hop-guruen, så får vi blant annet se og høre fra Karpe Diem, Lars Vaular, Warlocks, Klovner i Kamp, Cezinando, Stella Mwangi, Don Martin, B.O.L.T. Warhead og mange flere.

NRK serverte 730 denne teaseren:Bonus fra 2016 da Tommy Tee ble overrasket med hedersprisen til Spellemann + en stor opptreden med «Takin Ova»:PS: Diaz var på fisketur i Sør-Amerika, så Lars steppet inn og tok hans ikoniske vers. Apropos Diaz, så spiller Jessheim-veteranen en unik konsert på John Dee i Oslo med mange gjester søndag 8. oktober. Konserten markerer at det er 20 år siden Diaz debuterte og 10 år siden han pensjonerte seg. (Les: «Pensjonerte».)
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?