nytt
Hva sier kritikerne om Stephen Kings klovnefilm?
Hint: It is it!
GISLE G. STOKLAND GISLE@730.NO 07. sep 2017 kl. 02.37FacebookTwitterTips en vennSkriv ut
EN SKARSGÅRD HAR ALDRI VÆRT SÅ STØGG (NEW LINE/WARNER BROS.) 

De så langt 66 filmene basert på Stephen Kings forfatterskap er av blandet kvalitet. For å si det sånn. Men katalogen har noen perler.

Skrekkfilmene med høyest prosent gode anmeldelser er originale Carrie (93 % hos Rotten Tomatoes) og Stanley Kubrick-klassikeren The Shining (87 %), fulgt av ikke like skumle Stand By Me (91 %), The Shawshank Redemption (91 %), The Dead Zone (90 %) og Misery (89 %).

Etter The Dark Tower; årets fadese av en King-filmatisering, så lover det godt for It. Gyseren med Bill Skarsgård som den demoniske klovnen Pennywise har i skrivende stund 95 % positive anmeldelser.
 
WYATT OLEFF, FINN WOLFHARD OG CHOSEN JACOBS (NEW LINE/WARNER BROS.)
 
Her er utdrag fra noen:
 
– Til tross for sin mørke sosiale relevans, så er filmen også rørende, følsom og selv optimistisk. (Vox)

– I likhet med Kings beste arbeid; filmen ønsker å være bedre enn en oppsummering av billig skremsel. Ofte, takket være de sterke skuespillerne og stille øyeblikk, så oppnår It sitt mål. (Vanity Fair

– Vi forstår karakterene, smertefullt forstår vi deres frykt. Dette er horror som setter seg fast i hjernen din. Horror som følger deg hjem. (Independent
 
– Dette er kanskje ikke Stephen King-filmen som er best - til tross for å være imponerende nære - men den er trolig filmen som er MEST Stephen King. (IGN)

SKREKKONGEN (NEW LINE/WARNER BROS.)

Hva synes Stephen selv?

Forfatteren hyller regissøren, og skriver at han er overveldet av resultatet.Argentiske Andrés Muschietti fikk stjernejobben etter suksessen med sin 2013-gyser Mama.

Utenom den 27 år gamle svensken Bill Skarsgård som It alias Pennywise, så har gyseren også med 14-åringene Finn Wolfhard (Netflix-serien Stranger Things), Jaeden Lieberher (Showtime-serien Masters of Sex), Wyatt Oleff (Guardians of the Galaxy) og 16 år gamle Chosen Jacobs (Hawaii Five-0).

It har premiere på fredag.

PS: Stephen King kaller filmen It Part 1 – The Losers' Club, og har røpet at det blir It Part 2: Pennywise.

 
Men ekte klovner hater filmen:
 
Del denne saken:Kommenter nedenfor:
730s nyhetsbrev

Instagram @730no

Utgiver: 730 AS, Observatoriegaten 1b, 0254 Oslo, c/o Music Norway.
Redaktør: Janne Monsen Tveit janne@730.no. Eier: Gisle G. Stokland gisle@730.no.
Kontakt/tips: post@730.no. Utvikler: 8020. Annonsere?