Facebook-filmen: Beholder puppene med kokain

26. aug 2010 kl. 00:00
JUSTIN TIMBERLAKE SOM SEAN PARKER, JESSE EISENBERG SOM MARK ZUCKERBERG (TRIGGER STREET/COLUMBIA)

Facebooks 2004-oppstart og lynraske suksess ser flott ut på papiret, men i kulissene var det angivelig mye drama. Ordet på gatene er at nettstedet ikke gleder seg til Face-filmen The Social Network, men at de later som alt er honkey dorey alias i skjønneste i orden.

– Kanskje filmen er et tegn på at Facebook har blitt meningsfylt for folk, sier talsmann Larry Yu ifølge Reuters før han – naturligvis, selvsagt – legger til…

– … selv om filmen er fiksjon.
– Det filmen har eller kan ha med er ikke det vi fokuserer på. Det som betyr noe er å bygge en nyttig, innovativ tjeneste som folk bruker til å forene og dele.
The Social Network er basert på rettsdokumenter og den delvis dramatiserte boken The Accidental Billionaires, skrevet av journalist Ben Mezrich, og har blant annet med en scene hvor Napster-sjef og Facebook-president Sean Parker holder en tale mens to toppløse jenter sporty nok tilbyr kokain fra sine bryster.
Produsent Scott Rudin forteller The New York Times at han lot to Facebook-toppsjefer se filmen, og at «de ikke likte den». Noen av justeringene de ønsket ble gjennomført, men Rudin og regissør David Fincher (Se7en, Zodiac, The Curious Case of Benjamin Button) sa nei til Face når det gjaldt krav om større forandringer.
– Vi laget akkurat den filmen vi ønsket oss, sier Rudin, noe som inkluderer scenen med knark og pupper.
Utenom Andrew Garfield (nye Spider-Man) og Jesse Eisenberg (Zombieland, Adventureland) i rollene som to av grunnleggerne, har The Social Network med blant andre Justin Timberlake og Rashida Jones.
Traileren er en av de beste så langt i år: Se den her!
Norgespremiere 22. oktober.
Her er de 12 mest irriterende Facebook-typene: Hvem av dem er du?