Er du den neste Sigrid? Eller Cezinando?

9. okt 2017 kl. 00:00
CEZ I 2015 (LISA BJORHEIM FOR 730) 

CEZ I 2015 (LISA BJORHEIM FOR 730) 

Terskelen for å gi ut musikk selv har aldri vært lavere, noe som betyr at talent bare er en god start. Skal du nå flere enn dine tjue nærmeste venner må du derfor være både kreativ og iherdig. 

De siste to tiårene har vi sett en haug med artistkarrierer skyte i været etter by:Larm. Hvert år spiller rundt 100 band og soloartister på festivalen, som gjestes av presse, platebransje og musikkelskere fra inn- og utland.


20 av disse 100 plassene reserveres til demoartister som plukkes ut av en kompetent jury. Muligheten til å bli oppdaget av de rette menneskene har dermed sjeldent vært større. 


Festivalens bookingsjef Joakim Haugland kan skrive under på at demokonkurransen er bra boost for nye artister. 

– Listen er lang over band som har kommet inn via vår demokonkurranse og som senere har fått seg store karrierer både nasjonalt, nordisk og internasjonalt. Dette er sjansen man har for å bli hørt av en jury bestående av nærmere 30 journalister og bransjefolk uten at man har noe apparat i ryggen, det eneste man trenger er god original musikk og evnen til å formidle dette. 

Silje Larsen Borgan, markedssjef i by:Larm, påpeker at det ikke bare er den norske musikkbransjen man har sjansen til å imponere. 


– Norsk musikk er satt på kartet for alvor, så det er ikke bare norske bransjefolk som gjester by:Larm – det kommer presse og bransje fra hele verden for å se hva vi har å by på. Det har blitt det viktigste nordiske samlingspunktet for folk som elsker musikk – både i privat og profesjonell sammenheng. 

2009-throwback: 

Høres dette ut som noe for deg eller ditt band? Eller kanskje en sykt flink venninne? 

Påmeldingsfristen er i morgen, tirsdag 10. oktober. Les mer + meld deg på her.

Lykke til! Kanskje sees vi på by:Larm 1.-3. mars? 

Se også: