– En bunnløs norsk musikkforelskelse

26. sep 2012 kl. 00:00

PANNE SØRVAAG! GET IT? OK (SOLVEIG SELJ)

Hvis vi skulle laget en romantisk kortfilm om innspillingen av Charlotte Qvales kommende debut-EP Radiochild, hadde vi glatt gått for tittelen Da Charlotte møtte Thomas. Klinger fint, sant?
 

I følge den musikalske turtelduoen selv, sa det nemlig «pang!» da den halvt norske/halvt islandske sangfuglen landet i produsent Thomas Eriksens lune radio-rede på jakt etter en studiopartner til sin debut.
  
– Man må trives sammen for å få det til å svinge på plate, skriver den Mandal-oppvokste godjenta på mail til 730.
 
Og utifra de snasne smakebitene «Kiss The Girls» og «The Beginning Of The End» å dømme, trives Charlotte usedvanlig gøtt i studiosofaen i Thomas’ Vika-studio i Oslo.
Råflotte «The Beginning Of The End» er for øyeblikket i full rotasjon på p3. Det forundrer oss ei:
 
(Fortsetter under.)
 

Vi hollererte kjapt på Thomas alias norsk pops Mr. T for å høre hva som fikk ham til å gå i musikalsk dvale med nettopp Qvale.
 

Hva var det som gjorde at du falt for Charlotte som artist?

– Først og fremst så falt jeg for låtene hennes, måten hun tenker tekst og melodi på. Hun har noe annerledes ved seg. Det er en musikalsk intelligens og en veldig delikat egenart som treffer meg midt i både pophjertet og musikkhodet. Og jeg falt enda mer da jeg hørte første låta vi gjorde ferdig mastret, da skjønte jeg at vi var inne på noe helt spesielt.

Hva har utfordringene dine vært som produsent på dette prosjektet? Har samarbeidet med mor tvunget deg ut av ze comfort zone, lizm?

– Jeg føler ikke det har vært mange utfordringer, og heller ikke comfort zone-issues, jeg føler meg i min zone når jeg får leke i studio, og det er akkurat det vi har gjort. Men jeg måtte gjennom to ting jeg ikke hadde mye erfaringer med fra før: Det ene er at jeg er vant med å lage tracks som andre skriver låter over, som da senere blir en produksjon, mens her måtte jeg få låter tilsendt via mail og tenke fra en annen side. Den andre tingen var å spille inn en strykertrio, det var også nytt territorium, men mye enklere enn jeg forventet.

Tror du det at dere begge er attraktive gjør at musikken bli desto deiligere å lytte på?

– Haha. Hvis du syns begge er like attraktive så kan det kanskje hende. Men, jeg håper og tror det er digg å høre musikken fordi det er et friskt pust i dagens ekstremt metta popmarked. Jeg syns hvertfall det, men det blir jo veldig subjektivt.

Hvordan vil du beskrive Charlottes kommende album med tre ord?

– Vanskelig, men: Annerledes. Pop. Musikk.

Fin, finere, finest: «Kiss The Girls» = C-listet på p3 i 22 (!) uker. To hundeår, yo:
 
(Fortsetter under.)
 

Charlotte, musikkforelskelse uten bunn >>> musikkforelskelse uten grunn. Hva er årsaken til at du falt pladask for allsidige Thomas?
 
– Jeg har lett så lenge etter noen det bare var FLOW med – noen som
forstod alle de merkelige måtene jeg har å forklare idéer på – og som
gjorde dem enda bedre. Thomas har en unik evne til å fange idéene mine uten at jeg behøver å forklare noe som faktisk ikke lar seg forklare, men som oppstår i et samarbeid dersom man er helt åpne for hverandres innfall. For meg er det noe av det aller beste med å jobbe med musikk; det som skjer i studio når man plutselig får tak i en tråd og nøster den opp sammen. Og så er han rett og slett en av verdens beste fyrer. Det går like mange timer til prat som til musikkjobbing, og det er vel kanskje noe av hemmeligheten. Man må trives sammen for å få det til å svinge på plate. Nå ble det kanskje litt mye kliss, men sannheten er gjerne litt klissete.

Klist, men sant. Lykke til, dere! ♥
 
Likez? Kjøp Mandal-mors to første (av forhåpentligvis mange) singler via iTunes HER
 
Se også: Norges råeste hip-hop-produsent + breiale Bergensere = umjukt i malinga! (video)
 
+
 
#FREDAGSFJAS: Thomas Eriksen