Avlyste konsert i USA på grunn av norsk Spellemann-nominert gruppe

26. feb 2018 kl. 00:00
TALIB KWELI (JAVOTTI MEDIA)

Onsdagens konsert med Talib Kweli på The Riot Room i Kansas City ble brått avlyst av Brooklyn-rapperen selv. Grunnen er at klubben også har booket Taake, black metal-veteranene fra Bergen som tidligere har fått oppmerksomhet for bruk av rasistisk symbol og kontroversielle uttalelser. – Mitt ståsted er at konsertlokalet ikke burde ønske å være vertskap for det bandet, sier Talib i en pressemelding. – Svaret jeg fikk var at lokalet ikke ville velge én side når det kommer til et band som sympatiserer med rasisme og intoleranse – og meg. Jeg syns det er på tide å velge en side. Jeg syns det er forferdelig at The Riot Room nekter å beklage at de booket dette bandet. Flere andre klubber i USA har avlyst sine Taake-konserter, blant annet (Le) Poisson Rouge i New York, ifølge Se Fergie maltraktere nasjonalsangen