Hopp til hovedinnhold

Slik skal han sette Tromsø på kartet

Oter er mer enn et semi-akvatisk rovpattedyr i mårfamilien, det er også navnet på en 25 år gammel Tromsø-artist som er aktuell med MDV2 – en gratis gateplate, med hjelp fra sin mentor, eks-Tungtvann-halvdel Poppa Lars, og med Lars Vaular som en av gjestene.
Ikke la deg skremme av at den er gratis, det har blitt en fin skive. På by:Larm ble 500 fysiske eks delt ut til utvalgte, sexy tastemakers, og nå kan vi vanlige dødelige laste ned det digitale formatet her.

Vi tok en prat med den smidige, usignerte ordsmeden.

Hei Oter. De fleste vet sånn circa hva en oter er, men det betyr kanskje også noe annet oppe hos deg?

– Ja,  du kunne spurt hvilken som helst nordlænning. Hvis vi skal holde oss til 730-lingo, så må vi vel kalle det en sertifisert gladgutt eller kåtskalk, mens vi her i nord kaller det for en fettoter. En vaginaprins, med andre ord. I tillegg heter jeg Ottesen til etternavn, og da jeg for lenge siden ved en feil ble registrert som Otersen ble navnet sittende, og det ga selvsagt føringer til livsstilen i de friske ungdomsårene. De skjelettene godt kan bli værende i skapet.

Har du noen gang sett en ekte oter?

– Oteren er blitt en utdøende rase nå, og er vel på lista over utrydningstruede raser, men jeg så en oter en gang ja, den største av dem alle, nede på Grunerløkka. Han som var vokalist i Scandinavia back in the day. Google it.

Hva får vi servert på MDV2? Blir det mye internt?

– Nei, det er ikke internt, men det er ikke akkurat blogge-hip-hop du får servert, heller nord-norsk gatefilosofi på sitt beste. Kall det en oral Omega 3-innsprøytning fra kysten. 18 innholdsrike spor, krydret med en entusiastisk Kyrre Krunk, og tilslutt sammenrasket av gamlefar sjøl, Poppa Lars, som visstnok ikke var pensjonist likevel. Lukker du øynene kan du kjenne sjøsprøyten!

«Lett for dæ» fra «MDV2»:


Eksotisk. Hva er planen for 2010?

– Først og fremst er det på tide å sette Tromsø på kartet. Til tross for at det er den største byen i nord, så har det vært merkelig stille på hip-hop-fronten herfra. Nå er det på tide å sette skapet på plass, og senke limbostokken enda et hakk. Så er det bare å låse seg inn i Vemork Studio sammen med Poppa Lars igjen, skal bli godt å komme igang med skrivinga til egne, originale beats. Jeg jobber opp mot et offisielt album, men det er vel ikke trolig at det er klart før tidligst til høsten. Må vel røske litt tak i produsenttalenter rundt omkring. Holla! Selvsagt satser jeg på å få gjort endel shows utover våren og sommeren. Releasekonserten på Bastard Bar her i Tromsø er allerede sertifisert legendarisk.

Du har ikke med deg mange gjester?

– Nei, kun de tre vi ville ha med; Lars Vaular for å tilfredstille alenemødrene som pusher hekto. Dem er det jo flust av, kanskje spesielt på vestlandet. Klisne Fingra er Tromsøs ambassadør i hovedstaden, og en selvskreven gjest med selvskrevne vers. Svartepetter, eller Svartepatter, som visstnok er hans nye navn, har jeg jo jobbet med i årevis som Dobbel Dose, og også han var selvsagt. Han prater om at han havne i erotisk samspill med en ku. Bortsett fra disse, ville jeg holde fortet selv. Det er altfor mange tapes og album som er så fullpakket av gjester at man knapt får med seg hvem som er artisten.

Vi har hørt musikken din på National Rap Show på P3 i det siste. Er det stas?

– Javisst, dritfett å bli spilt på NRS! Jeg tok taxi ut på byen her om dagen, og trur du faen ikke jeg var på radioen da jeg satte meg inn i bilen. Trodde først den 50 år gamle taxisjåføren hadde kjøpt plata, men jeg skjønte lunta da jeg hørte Tomme Tee prate om oter og kokain etter låten. Forresten er jeg litt skuffa, han Tommy trodde at dialekten min stammet fra sør for Bodø. Nok et eksempel på at Tromsø må steppe opp gamet sitt!

Se også: Snoop Doggs private Tromsø-opptak

Les mer