31 nye serier som starter snart

10. okt 2013 kl. 00:00
SLEEPY HOLLOW, MOB CITY, TROPHY WIFE, MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D., DRACULA (FOX, TNT, ABC, NBC)

Dysfunksjonelle storfamilier og promp-i-sofaen-sitcoms ser ut til å være den nye vinen i høstens amerikanske seriesesong.

Men heldigvis fins det noen spennende høydepunkter også.

Vi har satt stjerne foran debutantene vi tror på.

* Sleepy Hollow
Johnny Depp-filmen fra 1999 møter temaet fra J.J. Abrams flopp Alcatraz, når Washington Irvings novelleklassiker reinkarneres i denne serien. Ichabod Crane våkner opp i den lille byen Sleepy Hollow etter 250 års dvale, og teamer opp med lokalpolitiet for å hjelpe dem i mysterieløsing. Første episode ble sluppet 16. september via Fox.

* Brooklyn Nine-Nine
Andy Samberg fra The Lonenly Island har forlatt Saturday Night Live og debuterer som sjarmerende klønesnut i denne politiserien som er utpekt til en av sesongens beste nykommere – uavhengig av sjanger. Serien er skapt av folka bak Parks and Recreation, og piloten regissert av 21 Jump Streets Phil Lord og Chris Miller. Der har du også de viktigste referansene. Startet 17. september på Fox.

Dads
Utrolig nok har serieskaper Seth MacFarlane fått med seg kredible Giovanni Ribisi til å spille en av de to hovedrollene i denne sidrompa gabardinbukseserien. Mindre overraskende er det at gøggetrynet Seth Green, best kjent som douchebagkomiker fra Entourage, spiller den andre hovedrollen. Startet 17. september på Fox. Vi spår kansellering innen 25. oktober.

Mom
Alkoholisert alenemor flytter til vindalen Napa for å få litt fred. Med seg på lasset er tenåringsdatter og miniputt, mens den narkomane bestemoren deres dukker mer overraskende opp. Det er sørgelig å se skjønne Anna Faris i kelnerdrakt akkompagnert av latterboks, men sånn er vel det harde Hollywood-livet noen ganger. Premiere 23. september på CBS.

* The Blacklist
På 80-tallet var James Spader en av medlemmene i The Brat Pack, en gjeng unge skuespillere som dominerte filmer av typen Pretty In Pink og Less Than Zero. Denne høsten får Spader en ny vår med thrillerserien The Blacklist, der han spiller superskurken Red som bytter friheten sin mot et samarbeid med FBI. Premiere 23. september på NBC.

* Hostages
Oscar-sertifiserte Toni Collette og Dylan McDermott fra American Horror Story spiller motparter i dette gisseldramaet levert av superprodusent Jerry Bruckenheimer. Akkurat som Homeland er Hostages basert på en israelsk idé, men sistnevnte gikk aldri ut i produksjon i hjemlandet. Ser dog ut til å kunne bli en amerikansk suksess. Premiere 23. september på CBS.

* Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Forventningene er skyhøye til Buffy the Vampire Slayer-skaper og The Avengers-regissør Joss Whedons nye serie, og jøye meg som traileren ser ut. Selv om han er død på film, møter vi her Agent Phil Coulson i det han trommer sammen et lag av topphemmelige agenter til Strategic Homeland Intervention Enforcement Logistics Division. Premiere 24. september på ABC.

* Trophy Wife
Den svenske søtnosen Malin Akerman har fått sin egen humorserie, noe det ikke skal kimses av. Og sammenliknet med mye annet på denne lista bør Trophy Wife vinne komiprisen. Kort fortalt møter party-Kate advokat-Brad (Sorkin-seriegjenganger Bradley Whitford) på karaokebar, og vips er de gift. Men med ektemann kommer to skrudde ekskoner og tre uregjerlige barn, så hvordan skal så dette gå? Premiere 24. september på ABC.

The Goldbergs
Folka bak The Americans gjorde en genistrek da de dukket ned i den kalde krigens estetiske gullgruve for å ramme inn sin spennende 80-tallsfortelling. Det samme kan ikke sies om The Goldbergs, inkludert serieskaper Adam Goldberg selv (som serien handler om). Her blir tidskoloritten bare slitsom og like skrikete som faren (Jeff Garlin, kjent fra Curb Your Enthusiasm og Arrested Development). Premiere 24. september på ABC.

Lucky 7
Sju ansatte på en bensinstasjon i Queens får livene sine snudd på hodet når de vinner full pott i lotto. Matt Long fra Private Practice og Mad Men er den mest kjente skuespilleren i denne Steven Spielberg-produserte amerikaniseringen av en britisk suksess ved navn The Syndicate. Premiere 24. september på ABC.

Back in the Game
Nok en falmet filmstjerne prøver å pusse støv av karrieren sin på tv, tilsynelatende uten særlig hell. Det er trist å se James Caan, selveste Sonny Corleone fra Gudfaren, som gretten gammel gubbe i denne middelmådige familiekomedien. Selv om serien er laget av folka bak Las Vegas. Premiere 25. september på ABC.

The Millers
Will Arnett, bedre kjent som Gob Bluth fra Arrested Development, har på uforklarlig vis rotet seg bort og havnet på analstadiet sammen med mor og far. Vi sørger over at Up All Night er tatt av til fordel for denne drittpakken, som, dessverre for henne, også rommer Margo Martindale (den iskalde KGB-kommandant i The Americans). Premiere 26. september på CBS.

The Crazy Ones
Hvis du elsker fjolleriet til Robin Williams, kommer du til å dåne av denne David E. Kelley-produserte serien. Alle andre risikerer åndenød i møte med farsfiguren, til tross for at Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer, Ringer), spiller datteren hans. Men James Wolk, alias Bob Benson fra Mad Men, er kul da. Premiere 26. september på CBS.

(*) The Michael J. Fox Show
Michael J. Fox fra fortidens Tilbake til fremtiden skriver seg inn i nåtiden med denne utleverende sitcomen om et profilert nyhetsanker med Parkinsons. Nesten akkurat som Fox selv, altså. Mulig det høres kleint ut, men fakta er at moderkanalen NBC er så stoka på serien at de allerede har bestilt full sesong på 22 episoder. Premiere 26. september.

* Masters of Sex
Denne skal du se, ikke bare fordi serien handler om banebrytende sexforskning på 50-tallet, men fordi den er en av sesongens mest lovende debutanter. Vi møter kule Lizzy Caplan (dama til Matthew Perry og den råeste i Bachelorette) som villig sekretær for den blyge kvinnelegen William Masters (Michael Sheen). Se opp for brystvorter, gamle dildoer og pinlige øyeblikk. Premiere 29. september på Showtime.

Betrayal
Vakker og ulykkelig gift som hun er, innleder fotografen Sara (Hannah Ware) et forhold til en sjarmerende advokat. Uheldigvis er ektemannen hennes ved samme lest, rivalene møtes i retten, og ting surrer seg skikkelig til. Saken blir ikke bedre av at skuespillerne bak ektemann og elsker er prikk like. Premiere 29. september på ABC.

* Hello Ladies
Ricky Gervais-sideckick Stephen Merchant har gått solo. I den nye serien, som han har skapt sammen med The Office-produsentene Lee Eisenberg og Gene Stupnitsky, spiller han datamannen Stuart som flytter til Los Angeles og ublu tester SWAG-en sin på de flotteste kvinnfolk uten særlig hell. Nate Torrence fra Aaron Sorkin-serien Studio 60 on the Sunset Strip spiller trultekompisen hans. Premiere 29. september på HBO.

We Are Men
Fire rasistiske neandertalermenn søker ly i et leilighetskompleks etter hvert sitt samlivsbrudd. Nuff said. Premiere 30. september på CBS.

Super Fun Night
Muligens ikke supergøy at den sure blubba som Kristen Wiig bodde sammen med i Bridesmaids har fått seg egen tv-serie. Derimot morsomt å tenke på at Conan O’Brien er produsenten bak dette spetakkelet. Men Rebel Wilson, som blondinen heter, gjorde en god figur i Bachelorette, så vi lar tvilen komme henne til gode. Premiere 2. oktober på ABC.

* Ironside
Blair Underwood som badass New York-purk i rullestol høres kanskje ikke så veldig rått ut, men denne remaken av 60-tallsklassikeren med samme navn ser fadermeg imponerende ut. Håper vi får høre originalseriens vignettmusikk komponert av Quincy Jones i en eller annen shabby setting etter hvert også. Premiere 2. oktober på NBC.

Welcome to the Family
Denne serien er det ingen grunn til å skrive om. Bortsett fra at den har ganske søte Ella Rae Peck (Deception, Gossip Girl) i en av rollene. Se traileren og du skjønner hvorfor. Premiere 3. oktober på NBC.

The Originals
”Before vampires, there were the originals”, slik lyder introen til The Vampire Diaries-spinoffen The Originals – en serie som ser ut til å plassere seg et relativt døvt sted mellom Revolution, Being Human og The Walking Dead. Premiere 3. oktober på CW.

Sean Saves the World
Sean Hayes, best kjent fra Will & Grace, Up All Night og Smash, skruller videre i denne hysteriske serien om en alenepappa som slites mellom slem sjef på jobb og fjortisdatter hjemme. Advarsel: Høy skli-på-bananskall-faktor, samt mye hyl og iiiiiik. Premiere 3. oktober på NBC.

Witches of East End
Med en ultratacky versjon av Nirvanas «Come As You Are» innledes jomfrusesongen til filmatiseringen av Melissa De La Cruz’ overjordiske suksessbokserie med samme navn. Vi nøyer oss med å nevne at Julia Ormond – den yppige moren til Megan i Mad Men – og Mädchen Amick fra Twin Peaks, spiller to av heksene. Premiere 6. oktober på Lifetime. Se kort teaser:

The Tomorrow People
Stephen (Robbie Amell) har en parallell verden inne i hodet sitt, som kommuniseres via skuespilleren bak den unge kona til Roger Sterling i Mad Men. Serien er basert på en engelsk med samme navn, men i USA skapt av folka bak Arrow. Det er for øvrig fetteren til den grønnhettede pil- og bueprinsen (Stephen Amell) som spiller hovedrollen her. Premiere 9. oktober på CW.

Once Upon a Time in Wonderland
Alice er havnet på anstalt fordi hun som voksen fremdeles holder fast ved historien om kaninhullet og alle folka vi kjenner fra Eventyrland. Ved siden av å være en videreføring av den kjente fortellingen til Lewis Caroll, er serien skapt i kjølvannet av ABCs seriesuksess Once Upon A Time. Slippes 10. oktober via ABC.

Reign
Alle Enya-fans og ridderfestivaldeltakere kan glede seg til denne serien, kokt på en dæsj historiske fakta om skotske dronning Mary, en knivsodd kioskroman og en god porsjon oppgulp av britiske kostymedrama. Slippes 17. oktober via CW.

* Dracula
Fra produsentene bak Downtown Abbey, Tudors-regissør Steve Shill, og med sjølvaste Henrik den åttende (Jonathan Rhys Meyers) i hovedrollen, kommer denne feinschmecker-serien basert på Bram Stokers fortelling om Dracula. Her er vår tannkvasse venn på hevntokt i viktoriatidens London, noe som ser ut til å bli en grisete affære. Slippes 25. oktober via NBC.

Almost Human
Nå har Lost-skaper og Mission Impossible III-regissør J.J. Abrams gått fullstendig bananas. Vi fikk vi jo en forvarsel om dette i forbindelse med Alcatraz-serien som ble kansellert etter første sesong i 2011, men hvis det futuristiske politidramaet Abrams nå har produsert holder til mål, skal vi spise brillene hans. Slippes 4. november via Fox.

Enlisted
Hjelp!
Premiere 8. november på Fox.

* Mob City
Basert på boka L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America’s Most Seductive City har The Walking Dead-skaper Frank Darabont klekket ut denne lekre serien fra etterkrigstidens LA, der politisjef William Parker kjemper mot mafiaboss Mickey Cohen. Jon Bernthal (Shane Walsh i The Walking Dead) og Milo Ventimiglia (Heroes) er de mest kjente hovedrolleinnehaverne i nykommeren, mens Edward Burns (Brødrene McMullen) gjester to episoder som Bugsy Siegel. Premiere 4. desember på TNT.

PS: Her er nattens Emmy-vinnere… og tapere (og seriene vi synes burde ha vunnet)