10 grunner til å elske Khalid ♡

15. mai 2018 kl. 00:00
SHAWN, NORMANI OG KHALID <3 TRIOEN HAR EN GJENNOMSNITTSALDER PÅ 20 ÅR (INSTAGRAM)
[annonse]

I løpet av de 10 årene 730 har eksistert har vi vært heldige nok til å møte mange store og små artister, men få har imponert oss like mye som Khalid Robinson. Det er ikke uten grunn at vi har skrevet over 20 (!) saker om ham det siste året.

Gullstrupen fra El Paso, Texas har allerede rukket å bli nominert til fem Grammy-priser i en alder av 20. Debutsingelen «Location» streamet mange millioner ganger mens han fortsatt gikk på high school, og han har allerede opptrådt flere ganger hos de største og viktigste TV-showene i USA.

Khalid har utvilsomt et stort musikalsk talent, men han er også en godgutt uten like. Her er 10 gode grunner til å elske Khalid:

1) Khalid elsker dyr

Det viktigste først? Neida, men å være dyregod er alltid en god start.

Khalid elsker dyr, og i stedet for å gå til oppdrettere har Kalle (som vi kaller ham) flere ganger adoptert hjemløse hunder fra omplasseringssentre.

I november fortalte han også at en andel av turnéinntektene til The Roxy Tour ville gå til lokale «shelters» à la dyrebeskyttelsen i Norge.

Roxy er navnet på Khalids nylig avdøde hund </3

Her møter han sin nye kompis Maui fra DPS Rescue:

<3 (INSTAGRAM) 

2) Feature-favoritt Ingen har vært mer poppin’ på feature-fronten enn Khalid det siste året. Alle har villet samarbeide med ham, og Texas-talentet har valgt partnere med omhu. Noen er etablerte superstjerner som Shawn Mendes og Calvin Harris, andre er nye og fremadstormende artister som han selv.

Akkurat nå er Khalid blant annet aktuell med supertalentet «Young, Dumb & Broke». Her kan du bli bedre kjent med den nydelige duoen bak «Love Lies»:

I tillegg har Khalid det siste året sluppet låter med artister som Marshmello, 6lack, Billie Eilish, Lorde, Logic, Alessia Cara, Tayla Parx, Rich the Kid, Alina Baraz, Future, Swae Lee (Rae Sremmurd), Jorja Smith og Ty Dolla $ign.

Samarbeidene viser at stemmen hans kler EDM, pop og hip-hop like godt som R&B – og at han er uhyre effektiv og talentfull.

3) Folkets favoritt

Khalid streamer som en ung gud.

Det er ikke uvanlig at sangeren har en håndfull låter inne på topplister samtidig verden over, enten det er snakk om features eller hans egne spor.

Hvis du ikke har hørt «Silence», «Location», «Young, Dumb & Broke», «1-800-273-8255» eller «Love Lies» et eller annet sted det siste året, så hører du ikke på musikk.

4) Khalid er god mot fansen

20-åringen har (til tross for et latterlig travelt liv) daglig kontakt med fansen både IRL og via Twitter, noe han snakket med 730 om for halvannet år siden.

– Jeg tweetet en jente og sa at alt kom til å gå bra. Fordi hun ville at jeg skulle fortelle henne det. Og så et par måneder senere så tweetet hun meg og sier «hver gang jeg føler meg nedfor så ser jeg på den tweeten, fordi du betyr så mye for meg».

[…]

– Det er så naturlig for meg å svare folk, fordi jeg føler virkelig for å svare og å la folk vite at jeg bryr meg. Og at folk blir påvirket av det, og at de husker det i lang tid etterpå – det er noe spesielt, sa han til 730 i Berlin den gangen.

5) Denne dansen:

okay full video 😂😂😂 AYYY AYYYY

Et innlegg delt av Khalid (خالد) (@thegr8khalid)

Etter å ha varmet opp for Lorde to ganger (Oslo og Trondheim) hadde Khalid sin første solokonsert i Norge i februar.

Som du ser ovenfor var stemingen på Sentrum Scene koko – og dansekongen taklet Norges kleine «Seven Nation Army»-roping på eksemplarisk vis.

6) Norgesvenn!!!

I sommer kommer Khalid tilbake for fjerde gang, nærmere bestemt til Kadetten på amerikanernes nasjonaldag 4. juli.

Vi har truffet ham et par ganger, og Texas-godsnuten (som også har bodd flere år i Tyskland) har bare kjærlighet å gi til sine norske fans.

Her er en hilsen vi filmet med vår iPhone 2 i 2007 2017:

7) STEMMEN

Trenger vi egentlig å si mer?

8) Denne coverlåten:

Mange har tolket sangen før, men få har fått det til å lyde like vakkert. Hør og nyt Khalids vri på «Fast Car» ovenfor!

Sjekk også ut Khalids cover av Frank Oceans «Lost» her.

9) Ydmyk og talentfull luring

I møte med P3morgens Markus Neby fikk Khalid en sang om å spise bæsj til å høres vakkert ut. Sjenerte Kalle tar utfordringer på strak arm – se video:

10) Denne minidokumentaren

The Fader fulgte Khalid (og mamma Linda) i tiden like før slippet av debutalbumet American Teen. Her får vi se en nydelig 18-åring fortelle om livet som militærbarn, hvordan flyttingen påvirket ham og hvordan negativ tilbakemelding har motivert ham musikalsk.

(Faren ble drept av en fyllekjører da Khalid var syv år gammel.)

Gjør deg selv en tjeneste og se den når du har seks minutter til overs:

Bonus: Stilen hans

haha one more

Et innlegg delt av Khalid (خالد) (@thegr8khalid)

4. juli er Khalid tilbake i Norge <3 Se 730s intervju med ham her!