♫ Låt for låt med Linni

29. jan 2019 kl. 00:00
BLACK STALLION (

YGMG/UNIVERSAL) De som vet, vet. Men for mange er Linni en av norsk hip-hops bedre bevarte hemmeligheter. Bergenseren, som først ble kjent via Yoguttene, slapp nylig sitt fjerde, kritikerroste soloalbum Silkesvarten. Her serverer 31-åringen referanser til alt fra norsk black metal til gatekultur.

Den Spellemann-nominerte rapperen gir 730 noen stikkord om platen.

«Inn» (produsert av Basmo Fam)

– Dialog mellom dragen og meg. Vi blir enig til slutt.

«Mammahmiah» (Kvam)

– Jeg leker uti byen og glemmer det mamma sa.

«Mer saus» (Basmo Fam)

– Saus utover alt. Splæsj.

«Silkesvarten» (Basmo)

– Denne handler om å ha uten å eie.

«Tempo El Gigante» (Kvam)

– Bånn gass mot målet. Reodor-driv mot Ben Redic-lommer.

«Se meg gå» (Kvam)

– Litt emo- vibber om å forsvinne vekk.

«Supar G» (Kvam)

– Zoom inn på toppsigen og nyt tåken.

«Min Mio» (Kvam)

– Denne er for Astrid Lindgren i Dolce & Gabbana.

«Takk for maten» (Funkin Matt)

– Jeg er glad i mat. Takk for den. Her er videoen til tittelsporet «Silkesvarten»: Regissør Eivind Landsvik, som i 2017 vant Spellemannprisen for videoen til Daniel Kvammen og Lars Vaular, forteller 730 om verket sitt: 

– Etter å ha hørt igjennom hele det fantastiske fjerde albumet til Linni, ble jeg veldig inspirert og takknemlig for å få lov til å velge ut en låt som jeg kunne laget noe visuelt til. «Silkesvarten» ble min personlige favoritt og den endelige ideen kom på plass over en kaffe med Linni, etter å ha kastet en haug med andre idéer. Videoen balanserer dagdrømmer og virkelighet og er en slags hyllest til det kjedelige og hverdagslige. Mye godt kan komme ut av å kjede seg litt.


Se også: 18-åring med breial debut, tre rapveteraner sammen, hitvarsel fra tvillinger, Bergen-bonanza: Topp 9 nye norske sanger som kom på fredag 🇳🇴