♫ Hardt og mjukt fra Trøndelag

14. nov 2014 kl. 00:00
(JONAS KISTE)

(JONAS KISTE)

Norske jenter + elektropop = sant? Det kan nesten virke slik, da det dukker opp nye og lovende artister nesten daglig. Selv om mjuk pop over elektroniske toner nesten har blitt den allmenne definisjonen på popmusikk. Det hadde uansett vært veldig stas om vi fikk vår egen Robyn etterhvert. <3 

Mange likte Hanna alias Ohlayindigos låt «Summer Crime»som vi hadde premiere på for noen dager siden. I dag presenterer vi trønderjenta Siv Marit Egseth, som enkelt og greit bruker sitt eget fornavn når hun gir ut musikk. 

Siv Marit slipper både EP og debutvideoen på en gang. Førstesingelen «We Own This Place» var egentlig tiltenkt en annen artist, da hun deltok på NRKs The Hit. Men da Venke Knutson og Jørn Hoel heller valgte en annen låt bestemte hun seg for å gi den ut selv – som kanskje var en bedre idé? 

Hør på EP’en nå, og se premiere på musikkvideoen til «We Own This Place» etter en prat med 23-åringen. 

Hei Siv Marit! Hva handler låten 
«We Own This Place» om?

– «We Own This Place» handler om det å være liten i en stor verden, men igjen størst i sin egen verden! Se for deg for eksempel en rusmisbruker eller generelt en person som har tatt noen dårlige valg og ender opp i et slikt miljø der man kanskje setter seg litt fast. Man kan da sammenlikne seg selv med andre suksessfulle mennesker og føle seg liten og verdiløs i forhold… Her er «We» de som heller velger å bevisst fortsette å leve i sin egen rus og heller glemme omgivelsene og alle uoppnåelige «flinkiser», for så å føle seg størst i sin egen verden! 

Wow, fint sagt! Kan du fortelle litt om musikkvideoen? 


– Videoen var et samarbeidsprosjekt mellom meg og en kompis, Jonas Kiste. Vi hadde lyst til å lage en litt abstrakt video som reflekterte stemningen i låta, med noen skudd fra gata, for å henvise til de jeg faktisk synger om. Det er derfor jeg også står og synger i en søppelsekk… Jeg er liksom… søppel. Men alikevel ikke i min egen verden, om du skjønner 😉 

Vi skjønner! Du definerer selv musikken din som elektropop, hvem i denne sjangeren er aller best om dagen?

– I elektropopsjangeren er det jo masse flinke folk å ta av… Men jeg må si jeg holder en knapp på Robyn. Og det samarbeidet hun kjører med Röyksopp er genialt. Ellers så er det vel vanskelig å unngå å nevne Emilie Nicolas, men det finnes en duo fra USA som kaller seg ASTR som er råkul!
Fortsetter under 


Har du noen forbilder ellers? 


– Da jeg var lita brukte jeg og min far å sitte opp til 3 på natta på en hverdag og se på gamle MTV-videoer av Pet Shop Boys, og ikke minst Michael Jackson! Madonna var også ei grepa dame jeg så opp til!  


Hva er Norges beste låt akkurat nå? 

– Ah, det er alltid vanskelig med «beste låt» og sånn.. men om jeg skal nevne noe, må jeg kanskje si «Monument» med Röyksopp og Robin.. Litt svensk der også, men det er vel bare kos. Svensk.. norsk.. poteto potato! jeg digger «Monument» så godt fordi låta er så suggerende og enkel. Man blir nesten litt sånn satt i transe av den, og det er litt deilig innimellom all up-beat listepop.. litt sånn pause. Og musikkvideoen er jo helt insane! Noe av det bedre jeg har sett på lang lang tid!Fortsetter under (JONAS KISTE)

Hvordan vil du beskrive EP’en din?
– Det er en samling på 5 kontrastfylte låter. Tekstlig ønsker jeg å få frem konstraster i samfunnet og hverdagen, og belyse det faktum at det fins både gode og fæle ting i livet. Jeg synger om det å ta dårlige valg, men med et underliggende håp om en vei ut av det. Jeg synger også om å finne det man leter etter, og at man ikke skal finne seg i dritt langs vegen. Mye er basert på livserfaringer. Jeg synes det er viktig å belyse alle slike kontraster i livet, og vil ikke glorifisere noe som helst. Jeg synger ut i fra det som skjer i mitt eget liv, et liv med kontraster og hard dynamikk, og det er dette jeg vil at EP’en skal reflektere.

Jeg har alltid vært veldig glad i musikk fra 80-tallet og 90-tallet. I tillegg har jeg også hentet inspirasjon fra blant annet Oliver, Margaret Berger, Betty Who og ASTR på denne skiven. Og det bredarrangerte og synthbaserte poplandskapet er mitt hjem. Dette ville jeg få frem her, og med det har det blitt mye bruk av synthesizere. Bevisst har jeg valgt å gå for å programmere alle låtene uten liveinnspilte instrumenter, nettopp for å skape et slikt sound. Både fordi jeg liker soundet i seg selv, og fordi jeg vil at musikken skal ta deg med i en liten reise, distansert fra hverdagen der og da. Man trenger litt dagdrømming innimellom! Jeg tror også at det kan være fullt mulig å skape autensitet selv om man ikke har kassegitarer eller et akkustisk piano innspilt i audio, og at det ligger en minst like stor gevinst i det om man får til nettopp dette på den måten.

Se musikkvideoen til debutlåten «We Own This Place»: 

Se også: Blir Lotte (17) Bodøs svar på Robyn?