♫ Blir iris (22) den neste stjernen fra Bergen?

16. jan 2019 kl. 00:00
HILS PÅ IRIS ? (KENNY MCKENNY)

HILS PÅ IRIS 👋 (KENNY MCKENNY)

Like etter Maria Træbakken og «Unnskyld» byr Bergen i dag på nok en debutsingel fra en vidunderlig vestlending. 

Vilde Iris Hartveit Kolltveit skyr store bokstaver og går enkelt og greit for artistnavnet iris, og er for mange kjent fra duoen HAGE. Nå står hun dog på egne ben som soloartist.

22-åringen vokste opp i en musikalsk familie, og da hun flyttet alene til Frankrike fikk hun virkelig kjenne på ensomheten. Resultatet ble solodebuten «from inside a car», som ble spilt inn sammen med produsent Askjell Solstrand (Sigrid, AURORA) for et drøyt år siden. 

Allerede før slippet er hun booket til flere viktige festivaler (Trondheim Calling og by:Larm), og flere store ting i inn- og utland er på gang. 


Les vår korte prat med iris mens du hører på «from inside a car», som er ute i dag: 
Gratulerer med råfin solodebut! Føler du at «from inside a car» representerer deg som artist? 

– hallooo tusen takk!!! ja, jo faktisk, på mange måter gjør den det??? jeg er litt redd for å putte meg selv inn i en boks nå?? men låten er meg og hodet mitt, så ja. jo. det er meg. 
Skjønner! Hva handler sangen om? 

– det er litt vanskelig å forklare, og det er på en måte det det handler om også. den handler om å være veldig inni sitt eget hode, men samtidig prøve å bli helt nær noen. men det går jo ikke. uansett hvor close man blir, så ser man aldri helt det samme eller på samme måte. og den ensomheten er så deilig og litt vond. 
Vi hører at du skrev låten da du «omfavnet ensomheten» i Frankrike, hvordan var det? 

– haha jo hallo det var ganske intenst. helt sykt deilig, og jeg trengte skikkelig å føle meg utrygg og alene etter et helt liv med useriøst myke puter under armene. 
Hvilke norske artister inspirer deg mest? 

– åå det er så mange nydelige. men,,…. emilie nicolas, susanne sundfør, bendik, aurora, OkayKaya, solå, lil halima, askjell, röyksopp nå må jeg stoppe meg selv her.
Hva håper du skjer i 2019?

– at flere begynner å tro på magi. også blir verden litt mer magisk. hmmm også håper jeg det blir masse musikk og at jeg spiller konserter, og at noen kommer til å høre på musikken min og at det kan gi de noe, og at jeg ikke dør helt enda. 
Har du ellers noe på hjertet? 

– bare helt sinnsykt mye kjærlighet. også burde alle dra til paris helt alene. spis ost. drikk vin.


Se også: «thank you, next» på bergensk